ondernemers

Miniconcertjes in Oisterwijk alsnog toegestaan


Eerder werd gemeld dat miniconcertjes niet zijn toegestaan; de gemeente komt hierop terug, onder voorwaarden.

Verschillende optredens werden afgelopen weken georganiseerd (Foto: Hennie van Herck)

Omdat de meeste coronamaatregelen nog even duren, realiseert de gemeente zich dat de impact hiervan voor bewoners in zorginstellingen groot is. Daarom heeft de gemeente in overleg met de zorginstellingen besloten om miniconcerten op eigen terrein van de zorginstellingen toe te staan. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.

‘De zorginstellingen bepalen zelf met welke frequentie en op welke momenten dit is toegestaan. Initiatiefnemers kunnen dus met hen contact opnemen. Voor muziek en concerten in de openbare ruimte blijven de afspraken ongewijzigd. Deze zijn volgens de noodverordening van de Veiligheidsregio niet toegestaan.’

Veel inwoners reageerden boos, teleurgesteld, en vol onbegrip op onze berichtgeving, toen de eerdere zo succesvolle miniconcertjes werden verboden. Ook raadslid Bianca Taapken sloot zich daarbij aan. De gemeente komt nu tegemoet aan de wens van de initiatiefnemers en de bewoners.