banner

Miniconcertjes zijn ook in Oisterwijk niet toegestaan


Een goedbedoelde actie kwam een Tilburgse zanger afgelopen weekend duur te staan. 390 euro voor het zingen van een liedje.

Ook in onze gemeente hebben afgelopen weken meerdere personen en bandjes muziek gemaakt, onder andere voor ouderen in verzorgingshuizen.  Een miniconcertje met publiek op afstand. In Tilburg werd iets dergelijks beboet met 390 euro. Uit informatie van de gemeente, blijkt dit ook in Oisterwijk niet toegestaan.

Verschillende optredens werden afgelopen weken georganiseerd (Foto: Hennie van Herck)

‘Met enige regelmaat krijgen wij vergelijkbare verzoeken, van eenlingen, duo’s of groepen. Wij trekken hierin één lijn. Hoewel de initiatieven sympathiek zijn, staan wij dit soort activiteiten niet toe. Dat heeft enerzijds te maken met de risico’s die het met zich meebrengt: het heeft een aantrekkende werking en de coronaregels kunnen dan niet (goed) worden nageleefd. Anderzijds speelt hier ook geluidsoverlast,’ zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Wat kan wel?

‘Wij vragen de initiatiefnemers om creatief te zijn en te kijken wat wél kan, passend binnen de coronaregels. Het is goed om te zien dat hier vaak wel een (digitale) mouw aan te passen is en dat het sympathieke doel dan toch op een andere manier bereikt kan worden.’