bosch car service

Inwoners Oisterwijk zitten met de gebakken peren


Gisteren ontbrak haar reactie, er was van dit raadslid geen handtekening onder het bijna raadsbrede gedwongen afscheid van wethouder Peter Smit. Vandaag komt de reactie van Stefanie Vulders op de ambities van Smit voor de FvD  op ons verzoek alsnog:

Wethouder Peter Smit start in 2014 zijn eerste werkdag ludiek, als zijn partij collega Harrie Marsé hem naar kantoor brengt; auto met chauffeur is normaal in Oisterwijk niet inbegrepen (Foto: Joris van der Pijll).

‘Ik ben blij met iedere situatie die de urgentie voor een nieuwe vorm van openbaar bestuur duidelijk maakt. Wat mij betreft is iedereen vrij om zijn ambities achterna te gaan. Iemand die op zoek is naar een volgende stap zegt eigenlijk dat er niet voldoende motivatie meer is om te blijven doen wat hij deed. Dan is het sowieso een goed idee om te stoppen. Het is alleen heel rot dat 25.000 inwoners met de gebakken peren zitten. In dit geval betekent het een afdeling ruimtelijke ordening zonder tegenmacht. Met een beetje pech tot de verkiezingen. Tenzij er een oud-gediende bereid is om snel in te vliegen. Dit soort situaties moeten we niet meer willen geloof ik.’

Ook raakt Vulders het gevoel van geheimzinnigheid in de achterkamers even aan: ‘Wat me ook bezig houdt is dat ik afgelopen donderdag tijdens de presidiumvergadering aan Jan Jonkers vroeg of hij ons wat kon vertellen over de toekomst van Peter bij onze gemeente. En toen gaf hij aan nergens wat van te weten. Dat blijkt nu dan kennelijk toch iets anders te liggen. En als laatste rest mij nog de vraag: Hadden we hem ook zo ‘verketterd’ als hij had besloten om een bed and breakfast in Frankrijk te beginnen of zich in te gaan zetten voor verwaarloosde dieren? Het is tijd voor een vorm van openbaar bestuur waarin iedereen vrij is, zonder dat teveel mensen daar nadelige gevolgen van ondervinden.’

Overigens raakt ook de Rooie Roeptoeter alias Ad van den Oord het schimmige ‘voorspel’ aan wat er afgelopen weken volgens hem heeft moeten plaats vinden. ‘We moeten ons afvragen waarom binnen die partijen en in het college (want het lijkt uiterst onwaarschijnlijk dat als CDA en AB informeel op de hoogte waren het college of tenminste de burgemeester –oud-voorzitter van CDA Brabant- dat niet was) er twee maanden lang gezwegen is.’