bosch car service

In Memoriam: Karel Huberts


Afgelopen vrijdag is Karel Huberts overleden, hij was oprichter en erelid van de Raad van Mastendollen.

Met het overlijden van de 95-jarige Karel Huberts verliest de Raad van Mastendollen één van haar oprichters. Hoewel zijn gezondheid het de laatste jaren niet meer toeliet om bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn, was hij nog altijd trouw lid van de vereniging. Veel inwoners zullen hem ook kennen als tandarts.

In 2011 sloeg Karel (midden) op 86-jarige leeftijd het vat nog aan tijdens het Oktoberfest van de Raad van Mastendollen.

Ruim vijftig jaar geleden nam Karel samen met enkele anderen het initiatief om de openbare carnaval in Oisterwijk structureel te voorzien van financiële middelen. Eerst als voorzitter van de Hoge Hofraad en later onder de noemer Raad van Mastendollen. Doel van de Raad was (en is) niet alleen het verlenen van financiële ondersteuning, maar ook het bieden van diverse organisatorische hand- en spandiensten bij de vele carnavalsactiviteiten. Jeugd, ouderen en mindervaliden hebben daarbij de meeste aandacht.

Meer dan terecht is Karel voor zijn inspanningen beloond met het ere-lidmaatschap van de vereniging die inmiddels uit ruim 250 mannelijke leden bestaat. Zijn betrokkenheid bij de Oisterwijkse gemeenschap toonde hij ook op een ander moment. Bij zijn 80e verjaardag, zo’n vijftien jaar geleden, schonk hij de Joanneskerk aan de Lind twee grote wijzerplaten voor aan de kerktoren: “dan weet iedereen in het dorp voortaan hoe laat het is”.

De Raad van Mastendollen is aan Karel veel dank verschuldigd, zo laat het bestuur ons weten. ‘Tijdens onze eerstvolgende bijeenkomst (hopelijk) op 11 november aanstaande, zullen wij hem op gepaste wijze herdenken.’

Wij wensen familie, vrienden en alle leden van de Mastendollen veel sterkte.