banner

Hulp voor mantelzorgers in Oisterwijk


Door de coronamaatregelen is het zorg bieden voor de meeste mantelzorgers nog zwaarder dan voorheen.

Zorg voor en hulp aan ouderen

Bij veel mantelzorgers is het fysieke contact abrupt verbroken omdat op bezoek gaan, bij degene die je liefhebt, niet meer mogelijk is. In andere situaties komt de thuiszorg minder langs. En in het geval van Jannie, is haar man ineens weer een aantal dagen per week thuis omdat de dagopvang niet meer open is. Tot overmaat van ramp durft haar dochter niet meer langs te komen om te helpen uit angst voor besmetting. Om dan alle ballen in de lucht te houden en 24/7 voor iemand te zorgen is een hele opgave. En Karin, die naast haar werk voor haar moeder zorgt. Ze moet nu thuiswerken van haar baas. Daar zijn nu ook haar 2 kinderen, die ze moet begeleiden met het schoolwerk. In deze situaties is de kans groot dat de emmer overloopt en het allemaal te veel wordt.

Hulp

Uit de gesprekken met mantelzorgers blijkt dat de eerste weken vaak nog wel te doen waren. Dit verandert nu het einde van de maatregelen nog niet in zicht komt. Een luisterend oor kan heel welkom zijn. Iemand die zonder oordeel luistert. Een onafhankelijk persoon die met je mee denkt of er niet toch een oplossing te vinden is. Denk niet dat je het allemaal wel alléén kunt of moet doen. Of dat hulp bij anderen harder nodig is.

U treft ook informatie over hulp in ons informatiepunt:

 

DTZ logo low