banner

Hulp en informatie voor bewoners na vermoeden brandstichting in Oisterwijk


Afgelopen weken is er tweemaal een klein brandje geweest bij een woning aan De Schouw in Oisterwijk. Buurtbewoners hebben daarover hun zorgen geuit, en daarop is hulp ingezet.

Brandweer en politie tweemaal kort na elkaar naar De Schouw in Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

Het betrof een brandje op een balkon dat door de brandweer werd geblust; enkele dagen later bij de zelfde woning een brandje binnen in de woning en dat werd geblust voordat de brandweer aanwezig was. Er was geen grote schade.

Buurtbewoners en flatbewoners hebben beide keren buiten op straat hun zorgen en boosheid geuit over deze situatie, en ook later op social media kwamen hier reacties over binnen. Er zou hulp moeten komen om erger te voorkomen. Het voorval werd gemeld bij de gemeente.

Een woordvoerder van Gemeente Oisterwijk laat weten dat er hulp is ingezet en alle bij hen bekende buurtbewoners zijn geïnformeerd over de situatie: ‘We staan in goed contact met Leystromen, politie, sociaal team en wijk GGD in deze casus.’  Uit privacy overweging  gaat de gemeente niet in op de persoonlijke omstandigheden.

 

Onderstaande video is van het brandje op het balkon: