banner

Hier planeet Corona


Wat Corona al niet met je kan doen. Het leven staat op zijn kop. We denken veilig te zijn in ons kikkerlandje. We zijn gewend ons in alle vrijheid te kunnen verplaatsen, contacten aan te gaan en mensen te ontmoeten. En dan ineens: BLIJF BINNEN, NEEM ANDERHALVE METER AFSTAND, SCHUD GEEN HANDEN.

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk.

Je ziet op tv mensen in witte en blauwe overalls, met handschoenen aan en mondkapjes voor. Is dit planeet Corona? Is dit een nare droom? Je ziet zwaaiende en zingende mensen die niet meer bij hun geliefden mogen, mantelzorgers die op afstand moeten blijven. Ouderen die er helemaal niets meer van snappen. Eenzamer dan eenzaam.

Hier planeet Corona…

“Buuf, ik moet helaas op afstand blijven van je. Geen praatje van dichtbij en ik kan je nergens mee naartoe nemen. Ik bel je op voor de boodschappen en zet ze daarna voor je deur.” Geen binnenloopmoment nu bij buuf, geen hand op haar schouder. De steeg en trottoirs die we anders samen doen, doe ik nu in mijn eentje. Buuf zit verplicht binnen. Het is stil om me heen. Het voelt onnatuurlijk om zo met haar om te moeten gaan. We praten op afstand, het voelt als afstand. Het voelt eenzaam voor ons alle twee.

Buuf is dankbaar voor alle hulp. Maar we snakken beiden weer naar normaal contact.

Van planeet Corona terug naar planeet Aarde…

Hulp

Hulp bieden of hulp nodig? Klik hier en lees enkele mogelijkheden of haal inspiratie uit de verhalen van vele helpers!

DTZ logo low