banner

Gemeente Oisterwijk roept op ook met Koningsdag thuis te blijven


Het is druk in het centrum van Oisterwijk en in het Lindepark. Daarom vraagt de gemeente: kom alleen voor een noodzakelijke boodschap. Doe dit alleen en niet met het hele gezin.

We kregen veel reacties van lezers die het beleid van het Centrum Management en de winkeliers om op Koningsdag open te gaan, samen met de aankondiging daarvan, strijdig vinden met de boodschap van de gemeente en overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven. De gemeente roept nu nogmaals op vooral thuis te blijven:

‘Voor onze ondernemers is het fijn als de winkels open kunnen zijn in deze moeilijke tijden. Maar het is niet verstandig om nu te gaan shoppen als je niet echt iets nodig hebt. Als het te druk wordt, is afstand houden lastig. Dat brengt het risico met zich mee dat het coronavirus zich makkelijker kan verspreiden. Dus als je iets nodig hebt, kom dan alleen. De gemeente houdt de situatie in de gaten. Blijft zoveel mogelijk thuis, houd 1,5 meter afstand en maak eventueel een wandeling in je eigen omgeving.’