banner

Gaat deze uitvinding na Oisterwijk heel Nederland voorzien? (+ Film)


Het is nog niet zover, maar in de rij van ‘corona-uitvindingen’ zou hij niet misstaan. En ook zonder het risico op besmetting door aanraking van knoppen, is het wellicht handig!

Liever niet met je handen…

Als we lopende of op de fiets een stoplicht naderen, moeten we meestal een knop indrukken om aan de verkeersregelinstallatie te laten weten dat we op ‘hem’ wachten. Nu tijdens de coronacrisis willen we dat niet; allemaal met ons handen aan dezelfde knop. Maar denk ook eens aan een zwaar beladen fiets, met boodschappentassen of bijvoorbeeld twee kinderstoeltjes, dan kan twee handen aan het stuur houden en even met de heup of knie aantikken misschien wel handiger zijn?

Oisterwijker Marijn van den Heuvel bedacht er een oplossing voor: Het ‘No-touch-traffic-light’.  Jong en oud, klein of groot, voet, knie, heup of stuurwiel… Met het betere ‘knutselwerk’ – lees computerdesign en digitale printer- werd een prototype in elkaar gezet, gemonteerd, en getest. Het resultaat ziet u in onderstaande video. Geld hoeft de Oisterwijker er niet voor; de ontworpen onderdelen zijn printklaar te downloaden.

Wie weet, pikt een gemeente dit op, of kijkt er misschien een ‘wethouder verkeer’ mee?