bosch car service

Een bijentuintje kan je ook nu zelf maken


De vogels fluiten weer. Het is voorjaar, en we moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Laten we dan iets leuks doen!

Maak een bijentuintje!

Wil jij serieus werk gaan maken van het vergroenen en vernatten van je tuin? Dan krijgt je tot uiterlijk 1 juni leuke kortingen op bijentuintjes van sedum- of kruidenplanten. Weet jij al welke tegel(s) je gaat inruilen voor een kant-en-klaar Bijentuintje?

Voor bijen, maar ook om de oppervlakte van de tuinverhardingen te verkleinen. Zo komt er meer ruimte voor bloeiende plantjes en infiltratie van regenwater in de bodem. Gewoon leuk om te doen dus! Tegelijk is het ook heel erg nodig, ja zelfs van levensbelang, voor wilde bijen, honingbijen en andere bestuivende insecten.

Met subsidie bieden Jan van de Wiel (Haaren) en Bert Klerks (Oisterwijk) u een set aan om zo’n tuintje te maken voor maar 5 euro (dat is 13 euro korting).