ondernemers

Deze oorlogse paal kwam in Oisterwijk boven water


Bij de herinrichting aan de Noordzijde van het station, is een klein monument met bankje geplaatst voor de jaren aldaar in de grond gelegen gasleiding.

Het monument met bankje, op de achtergrond de ‘Troeteleik’ (Foto: Joris van der Pijll).

Delen van deze gasleiding zijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gebruikt om de geallieerden van brandstof te voorzien, afkomstig uit Engeland. De leiding heeft meer dan 50 jaar Brabant en Limburg van aardgas voorzien. In 2012 is Gasunie begonnen met het verwijderen van de leiding, die langs het spoor en onder de Almystraat liep.

De paal met bankje is geplaatst bij de nieuwe parkeerplaats en Noordelijke entree van het station in Oisterwijk. Wie plaats neemt op het bankje, kijkt aan de ene kant naar de ‘Troeteleik‘, aan de andere kant uitzicht op de KVL. Nu nog wat rommelig, maar als straks alles klaar is vast en zeker een mooi plekje.