banner

Burgemeester Suus in Oisterwijk?


Getipt door Jan Verhoeven via Facebook, een opmerkelijke verschijning in het Oisterwijkse: Burgemeester Suus!

‘Burgemeester Suuslaan’ op Google Maps

Een aantal burgemeester uit het verleden van Oisterwijk kregen een straatnaam naar zich vernoemd. Tussen die straatnamen treffen we de Burgemeester Suuslaan. Mogelijk een grapje van een inwoner die Suus heet, of iemand kent met die naam, en Google Maps heeft weten te overtuigen?

Suus zal er vast blij mee zijn…

Het moet uiteraard geen ‘Suus’ maar ‘Suijs’ zijn, van 1878 tot 1879 zo vertelt ons Wikipedia, was Sjef Suijs burgemeester in Oisterwijk. Een bewogen jaar, waar heel wat discussie aan vooraf is gegaan. De biografie die Ad van den Oord over deze burgemeester beschrijft laat een omstreden burgemeester zien. ‘Suijs nam op 19 oktober 1879 ‘op eigen verzoek’ en moegestreden ontslag als burgemeester en vervolgens als raadslid.’