banner

Beeldbank Oisterwijk: Schaatsen 1969


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Klompven 1969

Fragment uit de film van Emil Hüsstege.

Dit filmpje van slechts 25 seconden moet bij velen nostalgische gevoelens oproepen. We schieten meer dan 50 jaren terug in de tijd om de eerste schreden van kleine mannen op de dikke ijsvloer van het dichtgevroren Klompven te mogen meebeleven. Even terug naar ‘toen de winters nog winters waren’ met de familie Hüsstege. Emil Hüsstege diepte het filmpje op uit de oude doos, digitaliseerde het en plaatste het op het internet zodat wij de winter van 1969 nog eens een moment kunnen herbeleven. Een ijsgrafiek van midden februari 1969 geeft als laagste waarde -18 graden aan…