banner

AB kiest nieuwe wethouder voor Oisterwijk


Algemeen Belang draagt in de komende raadsvergadering Eric ten Brink voor als nieuwe wethouder ruimtelijke zaken.

Eric ten Brink

Eric ten Brink woont in Oisterwijk en is volgens AB een echte teamplayer; hij wil zich graag inzetten voor alle kernen van de gemeente Oisterwijk. Zijn 11-jarige ervaring op het gebied van ruimtelijke zaken en zijn actuele dossierkennis vormen een uitstekende basis om de portefeuille ruimtelijke zaken succesvol in te vullen. Eric ten Brink neemt de volledige portefeuille van ex-wethouder Smit over met extra aandacht voor woningbouw, milieu en veehouderij.

Ten Brink zal het komende half jaar de raad vertegenwoordigen in het college, en krijgt daarbij de steun van alle partijen die het raadsakkoord ondertekend hebben. De vraag was eerder of een wethouder voor deze korte periode zinvol was; duidelijk is nu hoe de partijen daar over denken. Duidelijk is ook dat gekozen is voor een partij-gebonden wethouder. VVD en Stefanie Vulders werden niet bij de procedure betrokken.