banner

96 jarige Moergestelnaar viert verjaardag op het balkon


Daar sta je dan alleen op je balkon met je 96e verjaardag. Met een megafoon werd hij afgelopen week toegezongen en de zon schitterde op het grote rode hart, een ballon vol met liefde en kracht. De afstand is groot maar de liefde en zorg niet minder.

Rechts op het balkon, links vanuit de tuin met afstand, toch een beetje samen (Foto: Henny van Herck)

Familie en personeel van Stanislaus in Moergestel stonden met toestemming in de binnentuin, netjes op afstand, dichterbij mocht niet. Zelfs een hond was versierd met slingers voor een feestelijk geheel. De jarige genoot zichtbaar en drukte zijn stembuisapparaat aan en was blij, bedankte iedereen voor hun creativiteit om zo toch even samen te kunnen zijn. De bewoners blijven hier allemaal positief, ook al zijn ze erg beperkt in hun bewegingsvrijheid. Het is confronterend en mooi om te zien dat mensen er onder deze omstandigheid ook voor elkaar zijn. Huize Stanislaus is gesloten voor ieders veiligheid, maar het hart blijft open.

Voor hulp vraag en aanbod, informatie en inspiratie van alle helpers: