koopzondag

16 personen overleden aan Corona in Haaren en Oisterwijk


Het RIVM heeft gemeld dat er in de gemeente Oisterwijk 9 en in Haaren 7 personen aan het virus zijn overleden.

In Haaren zijn twee pati├źnten meer in het ziekenhuis opgenomen dan vijf dagen terug, totaal 17. In Oisterwijk bleef het aantal op 16.

Het RIVM geeft dagelijkse inzage in de mate van verspreiding van het virus.

Haaren kent tot nu toe 36 meldingen van besmette personen, 3 meer dan vijf dagen terug. Oisterwijk kent 53 bekende gevallen, 6 meer dan vijf dagen terug. Het werkelijke aantal besmette personen is hoger omdat niet alle mensen getest worden.

Ondanks dat er nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnamen en helaas ook overleden personen zijn, passen de cijfers van de afgelopen dagen volgens het RIVM bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Die maatregelen zijn onverminderd van kracht. Eigenlijk kunnen we zeggen dat ze scherper zijn, of minstens scherper worden gecontroleerd, zo bleek afgelopen week bij handhaving door politie en het verbod van gemeente op diverse muzikale activiteiten.

Dinsdag maakt het ministerie bekend hoe lang en welke maatregelen komende weken van kracht blijven, of worden.