banner

100 kilo Oisterwijkse aardbeien voor bewoners Stanislaus Moergestel


Hij was drie, misschien wel vier turven hoog, Martijntje, het spelende jongetje op de ruime plaats voor de grote schuur waar ik zo’n 25 jaar geleden op een mooie aprildag de eerste twee doosjes aardbeien van het seizoen kocht.

Genieten van de aardbeien.

Martijntje is intussen een forse Martijn en manager geworden in het bedrijf dat zijn vader Martien in 1980 begonnen is. En ik ben sinds ik de eerste aardbeien van Martien Scheffers geproefd had altijd een trouwe klant gebleven. Tot voor kort verorberden mijn vrouw en ik iedere dag van het seizoen een doosje aardbeien van de Oliviersweg, die door Martien Scheffers en zijn vrouw Gerrie terecht tot Het Lekkerste Straatje is omgedoopt. Want de aardbeien en asperges van Scheffers zijn de lekkerste die wij kennen. Niet voor niets krijgt Martien nog als enige jaarlijks het Keurmerk-certificaat. Hij is trouwens ook de enige volledige biologische aardbeienteler van Nederland en in zijn inmiddels gigantische bedrijf worden de aardbeien met handschoenen aan en mondkapjes om geplukt.

Tot vorig jaar kwam ik een paar keer per week in de winkel waar Gerrie Scheffers de creatieve scepter zwaait, of in het houten huisje waar de aardbeienautomaat staat opgesteld. Toen werd ik min of meer immobiel. Maar geen nood, want Martijn bracht in het aspergeseizoen elke zaterdagochtend drie kilo asperges en vier doosjes aardbeien plus nog veel meer lekkers uit het Lekkerste Straatje bij ons thuis.  Sinds een half jaar zijn mijn vrouw en ik van Oisterwijk verhuisd naar een aanleunwoning in Park Stanislaus.

100 Kilo Oisterwijkse aardbeien voor bewoners Stanislaus Moergestel.

Toen onze mantelzorger Frits Rosinga begin april naar Het Lekkerste Straatje ging om voor ons de eerste asperges en aardbeien te halen kreeg hij vanwege corona wat de asperges betreft nul op het request. Maar toen Martijn hoorde dat Frits voor ons kwam kregen we toch de asperges die hij overigens uit België moest halen omdat Martien Scheffers zijn aspergeteelt over de grens heeft geplaatst. Maar de aardbeien kregen we meteen. En toen hij hoorde dat we nu in Park Stanislaus woonden zei hij spontaan: “Laten we de moeite doen voor de mensen in Stanislaus. Dat is het minste dat we kunnen doen.” En op Eerste Paasdag leverde hij samen met Frits 100 kilo aardbeien af aan de keukeningang van Stanislaus, waar ze door Louise van de keuken dankbaar in ontvangst werden genomen.

Een tip is wel het minste dat we terug kunnen doen. Voor wie ook wil genieten van deze overheerlijke zomerkoninkjes: Het Lekkerste Straatje is dagelijks open van 11 tot 17 uur. Buiten openingstijden staat de automaat klaar. Maar daar heb je wel kleingeld voor nodig.

Leo van Vlijmen
Bewoner Stanislaus