koopzondag

Zanggroep Joy zingt gewoon door


Vergaderen, maar ook koorzang kan via de digitale snelweg!

Zanggroep Joy op de laptop…

‘We zingen gewoon door, maar dan via een online programma,’ aldus Elke Groeneveld van Zanggroep Joy. Het koor zingt normaal wekelijks samen, nu doen ze dat via de laptop. ‘We zijn een hele ervaring rijker. Nu onze vaste woensdagavond repetities de komende weken vervallen, zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden van muziekonderwijs op afstand. En die heeft onze dirigent gevonden. We doen onze zangoefeningen gezamenlijk en de stempartijen apart. Het is natuurlijk niet hetzelfde als op woensdag samenkomen, maar zo hoeven we het zingen en elkaar op woensdagavond toch niet te missen.’

Het is een van de voorbeelden hoe verenigingen doen wat ze kunnen, om hun ontspanning en hobby te kunnen blijven beoefenen.