kooplokaal

Wethouders Oisterwijk en Haaren gaan dementievriendelijk in dialoog


Geannuleerd vanwege situatie Coronavirus in Brabant en advies RIVM .

Op woensdag 11 maart organiseert de Dementie Coöperatie Oisterwijk in cultuurcentrum Tiliander een bijeenkomst met twee bijzondere gastsprekers: psychogerontoloog en gezondheidszorgpsycholoog Huub Buijssen en Ben Janssen, voormalig psycholoog en manager van het Dementie Ondersteunings- en Traningscentrum (DOT) van De Wever. Wethouder Stefanie Vatta uit Oisterwijk en Adriënne Verschuren uit Haaren voeren deze avond een dialoog met het publiek.

De missie van de Dementie Coöperatie Oisterwijk is dat mensen met dementie en (niet te vergeten) hun mantelzorgers volwaardig deel kunnen nemen aan de Oisterwijkse samenleving. Sinds 2012 is de gemeente Oisterwijk Brabantse koplopergemeente in het provinciale streven naar een ‘Dementievriendelijk Brabant in 2020’.

Programma

Inloop 11 maart vanaf 19.15 uur.

De avond start met een videoboodschap van Oisterwijkers en Haarenaars die zich op een bijzondere wijze inzetten voor mensen met dementie.

Sprekers

Huub Buijssen heeft 42 boeken geschreven, waaronder 6 ‘best sellers’ over dementie, is landelijk bekend en de titel van zijn laatste boek is ‘het hart wordt niet dement’. Over wat niet verloren gaat. Ben Janssen neemt u met een ‘Virtual Reality’-bril mee in de belevingswereld van mensen met dementie.

Dialoog

Stefanie Vatta en Adriënne Verschuren nemen u aan de hand in een dialoog over een dementievriendelijke gemeente Oisterwijk, inclusief de fusie met de kern Haaren. Een dialoog waarin vooral ook uw mening aan bod mag komen.

Wethouder Stefanie Vatta poseert bij Beeldkracht, kunstatelier voor mensen met dementie.

“Als wethouder samenleving, word ik geïnspireerd door de mooie voorbeelden in onze samenleving. De dementie coöperatie toont hoe krachtig en sociaal onze dorpen zijn. Vrijwilliger, ondernemer, inwoner, gemeente.. met behulp van de coöperatie spannen wij ons gezamenlijk in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Want iedereen moet volwaardig kunnen deelnemen, in ons mooie en inclusieve Oisterwijk.” – Stefanie Vatta