ondernemers

Vierde besmetting Coronavirus in Oisterwijk


Zojuist heeft de GGD gemeld dat er in de gemeente Oisterwijk een vierde besmetting met het coronavirus is geconstateerd. 

Burgemeester Hans Janssen: ‘De GGD heeft mij bevestigd dat er sprake is van een vierde besmetting in onze gemeente. Ik heb contact gehad met de betrokkene en mijn beterschapswensen overgebracht. De GGD begeleidt de patiënt en brengt de contacten in kaart door middel van contactonderzoek. Ik roep inwoners op om zich – waar mogelijk – te houden aan de verschillende maatregelen die in Noord-Brabant van kracht zijn. Matig sociale contacten en werk indien mogelijk thuis. Bescherm de ouderen en kwetsbaren onder ons extra.’

Zojuist hebben de voorzitters van de veiligheidsregio’s in Brabant in een persconferentie extra maatregelen afgekondigd met betrekking tot evenementen en bijeenkomsten.

De boodschap is: Heroverweeg of deze noodzakelijk zijn en stel ze indien mogelijk uit. Evenementen met meer dan 1000 deelnemers kunnen geen doorgang vinden. De maatregelen gelden voorlopig tot en met maandag 16 maart.

Vragen?

Heeft u vragen over het coronavirus? Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij: www.rivm.nl/coronavirus. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

Lees meer lokaal nieuws over Coronavirus en over (zover bekend) geannuleerde activiteiten: