banner

Trinitas Oisterwijk op de valreep punt tegen ODC


“Zoek een plekje in de zon, waar je zo gezellig zit”, de bekende evergreen is voorlopig niet van toepassing voor de aanhang van Trinitas Oisterwijk. Voor de zoveelste week achtereen was het kommer en kwel wat de weergoden te bieden hadden, hierdoor werd voor de tweede achtereenvolgende week uitgeweken naar het kunstgrasveld. Prima voor de spelers, een stuk minder voor de supporters, het overdekte terras bij het hoofdveld werd dan ook node gemist.

Max van Dongen net na zijn doelpunt….

Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen ODC, een goed voetballende ploeg waar in de heenwedstrijd een gelijkspel werd behaald. De mannen uit Boxtel kwamen echter niet goed uit de winterstop en wisten de laatste drie wedstrijden niet in winst om te zetten. Trinitas won drie keer en kon ook nog eens met een volledige selectie aantreden. Dit was wel zonder Rens van Lissum die door een hardnekkige blessure zijn carrière als eerste elftalspeler noodgedwongen moest beëindigen.

Op het veld was er weinig te beleven in de eerste tien minuten, beide ploegen lieten het bij een beetje aftasten. Na twaalf minuten stond Trinitas uit het niets op achterstand. Doelman Ramon Doomen schoof de bal zomaar in de voeten van ODC-spits Stein van Brunschot, die wist wel raad met dit presentje en schoot de bal in het lege doel: 0-1. Trinitas kreeg vervolgens ook een aantal mogelijkheden op een presenteerblaadje van ODC, Harm van de Ven en Peter de Jong verzuimden echter om de stand op gelijke hoogte te brengen. Daarnaast dacht Trinitas twee keer recht te hebben op een strafschop, de scheidsrechter wuifde de Oisterwijkse protesten echter resoluut weg.

Na de thee was er de eerste en enige goede combinatie te zien van de Boxtelse opponent, Stein van Brunschot stond aan het eind van deze fraaie aanval. Ramon Doomen die tot dan verder zo goed als werkloos was stond echter op zijn post – moest gestrekt naar de grond – en redde bekwaam met een katachtige redding. Trintas probeerde wat het kon maar kreeg weinig mogelijkheden. Wel liep het twee gele kaarten op, Peter de Jong die volgende wedstrijd mist en Job van Riel die na een harde tackle ontsnapte aan rood, gingen in het boekje van de scheidsrechter.

ODC bleef achterover leunen en probeerde de drie punten uit het vuur te slepen. Zelfs toen Pierre van Berkel al drie keer gewisseld had en Harm van de Ven met een hamstringblessure uitviel kwamen de Boxtelnaren niet uit de loopgraven. Toch kreeg ODC twee minuten voor affluiten het deksel op de neus. Max van Dongen kreeg net iets teveel ruimte rond het strafschopgebied. De Trinitas-spits speelde zich knap vrij en schoot vervolgens vol overtuiging de gelijkmaker tegen de netten.

Vlak daarna volgde het eindsignaal en stond er een terechte 1-1 eindstand op het scorebord. Niemand zal meer blij zijn met het eindresultaat zijn geweest als Ramon Doomen, het leek er lang op dat hij de schlemiel van de middag zou worden. Het team van Pierre van Berkel voorkwam dit echter met een puike teamprestatie waarin werd gevochten voor elke meter.