banner

Staatssecretaris bezoekt AZC Oisterwijk


Daags voor de raadsvergadering, waarin de verlenging van het AZC in Oisterwijk op tafel ligt, komt de verantwoordelijk staatssecretaris naar Oisterwijk.

Het AZC in Oisterwijk (Bron; Google Maps)

Op woensdag 4 maart brengt staatssecretaris Broekers – Knol een werkbezoek aan de gemeente Oisterwijk en het AZC. Onderwerpen die besproken worden zijn onder meer de pilot regioplaatsing en de top X-aanpak van de landelijke ketenmariniers. De uitleg en te maken afspraken hierover zijn cruciaal voor de Oisterwijkse politiek, waarvan een groot aantal raadsleden hun bezwaren hebben uitgesproken tegen de randvoorwaarden van de voorgenomen verlenging. Die voorwaarden betreffen het voorkomen van overlast voor zowel AZC bewoners als inwoners en ondernemers in Oisterwijk. Alleen indien die voorwaarden goed worden vastgelegd, willen de raadsleden instemmen.