ondernemers

Opnieuw aanpassingen in Tiliander Oisterwijk


Na de ingebruikname van de verdieping van Tiliander door maatschappelijke organisaties, en daarvoor de herinrichting van de benedenverdieping met ontvangst, bibliotheek en TIP (Voorheen VVV), volgt er binnenkort opnieuw aanpassing van de ontvangstruimte.

VVV

Voorheen de VVV-winkel, nu een klein podium, omringd met boeken, en doordeweeks een speelhoek voor de kids. Hoe het straks gaat worden is nog onbekend. (Foto: Leny van Schijndel)

De VVV is vorig jaar verder gegaan onder de naam TIP, het Toeristisch Informatie Punt. Bij de verbouwing van de benedenverdieping, werd een centrale balie gerealiseerd met bar, ontvangstreceptie, bibliotheek en VVV kantoor. Een kostbare investering, mede vanwege de beoogde efficiƫntie. De voormalige VVV winkel in Tiliander werd opgeheven en bij de gezamenlijke ruimte getrokken.

De ‘VVV functie’, tegenwoordig onder de naam TIP, gaat intern verhuizen. Volgens Centrum Manager Frits Knibbeler zou dit als alles mee zit ergens einde van deze maand al gebeuren. TIP krijgt dan opnieuw een eigen afzonderlijke ruimte. Voorzitter Rob Mallens laat weten dat dit praktischer is en dat hiervoor geen verbouwing nodig is.

1 Loket

Om de hulp aan inwoners met maatschappelijke vragen toegankelijker te maken, mensen met hulpvragen wegwijs te maken, komt er binnenkort een zogenaamd ‘1 Loket’. Een centrale plek waar inwoners met hun maatschappelijke vragen terecht kunnen. Een groot deel van de organisaties die, allen met hun specifieke kennis en kunde, in Oisterwijk het advies en de ondersteuning kunnen bieden, zitten tegenwoordig boven bij Tiliander. Bij binnenkomst de trap op. Aldaar is een grote ruime ontvangstruimte en er zijn meerdere spreekkamers voor gewenste privacy. De ontvangst voor de ‘1 Loket functie’ komt daar echter niet; het idee is om deze beneden te realiseren bij de entree van Tiliander.

Met noodzakelijk het slot op de gemeenteknip, is de vraag of er geld voor is. Hoe dit alles exact er uit gaat zien, wat de kosten zijn en wie die kosten gaat betalen, dat is nog niet bekend. Het college (Burgemeester en wethouders) moet hierover nog een besluit nemen, zo laat een woordvoerder weten.