bosch car service

Oisterwijkse aan huis gekluisterd zonder TV


Veel ouderen zitten noodgedwongen thuis, en ook bezoek is niet altijd handig. Als dan ook de TV nog uitvalt!

Een mevrouw uit de Poststeeg belde, ze zit aan huis gekluisterd. De activiteiten die ze normaliter bezoekt zijn allemaal afgelast. ‘Maar’, zegt ze door de telefoon, ‘nu heb ik echt een probleem! De Ziggo heeft spullen geleverd voor de digitale tv, maar een monteur hoef ik niet te verwachten. Het moet voor 1 april geregeld zijn anders heb ik waarschijnlijk geen tv meer. Dan wordt het wel héél erg stil in huis en eigenlijk kan ik niet zonder!’

Vanaf 13 maart is er in samenwerking met Contour de Twern een meldpunt voor Vraag- en Aanbodpunt Vrijwillige Inzet opgezet, waar hulp bieders en hulp vragers informatie krijgen en zich kunnen melden. Daar kwam het belletje binnen en werd direct geschakeld.

Een van de hulp bieders is Teun. Begin 20, en hij heeft zich spontaan aangemeld. Hij wil wel wat doen! Tot 6 april kan hij niet naar zijn werk en sporten is leuk, maar niet de hele dag. ‘Jazeker, geen probleem, ik wil mevrouw wel helpen.’ De volgende dag is hij al op pad…

De meeste vragen tot nu toe gaan over boodschappen, sociale contacten en praktische klusjes. Nu de maatregelen zijn verscherpt blijft de coördinator telkens de afweging maken hoe veilig het blijft voor zowel de vrijwilliger als de vrager. Toch kan er altijd wel een oplossing gevonden worden.

Hulpvraag of aanbod? Informatie over Corona? Kijk even naar het Corona informatie Oisterwijk

 

DTZ logo low