bosch car service

Oisterwijkse Vriendschapsbank zorgt voor verbondenheid


De Vriendschapsbank is een initiatief dat bedoeld is om nieuwe mensen te leren kennen en samen leuke dingen te ondernemen. Doelgroep zijn mensen tussen de 40 en 65 jaar. Na twee maanden heeft de bank inmiddels zo’n 30 leden en is het een gezellige club geworden waar het ene na het andere initiatief ontstaat. Samen ondernemen ze leuke dingen; ook in corona-tijden.

“Iedereen is welkom bij de Vriendschapsbank. Uiteraard moet je in de doelgroep vallen en zin hebben om initiatieven te ondernemen en deel te nemen aan de superleuke ideeën van andere deelnemers. Zo maken we samen een succes van de Vriendschapsbank”, geeft initiatiefnemer Tanja Pieters aan. Ze was dan ook maar wat blij toen Somerset Capital Partners Foundation het initiatief wilde ondersteunen. Zo kon het idee om een ontmoetingsplek voor mensen tussen de 40-65 jaar te creëren vormgegeven worden.

Vrijwilligers

Samen wandelen, maar nu even niet zo dicht bij elkaar…

Met de vrijwilligers Hadewijch Heijn en Eline Daemen aan het roer is het gelukt om van de Vriendschapsbank een succes te maken. “Er zijn al veel leuke ideeën ontstaan. Zo wordt er samen naar optredens gegaan, wordt er een fimpje gepakt en nu, in corona-tijden, wijken we uit naar buiten. In kleine groepjes nemen deelnemers het initiatief om samen te wandelen met en zonder hond en worden er fietstochten georganiseerd. Ook in de app-groep gaat de communicatie gewoon door, al hopen we natuurlijk dat we snel weer samen kunnen komen”, vertelt Hadewijch.

Terrasje
Deelnemer Sandra vertelt dat ze de Vriendschapsbank als laagdrempelig ervaart. Ze is met haar 41 jaar de jongste van het stel. Ze vindt het fijn dat ze nu ook in de buurt leuke contacten heeft, met wie ze makkelijk af kan spreken. Deelnemer Peer vindt het fijn om samen te wandelen en neemt regelmatig het initiatief. “Samen wandelen is veel gezelliger dan alleen en gezellig als de honden ook mee lopen”, geeft Peer aan. Hij hoopt dat het snel weer mogelijk is om na het wandelen een terrasje te pikken.

Meedoen
Spreekt het idee van de Vriendschapsbank je aan en ben je tussen de 40 en 65 jaar. Schroom dan niet en bel of mail met Hadewijch. Ze maakt graag kennis met je en vertelt je hoe je deel kan nemen aan dit initiatief. Nu enkel per telefoon (06-83425606) of mail: vriendschapsbankoisterwijk@contourdetwern.nl, maar als het weer kan, komt ze graag ook thuis bij je kennis maken.

De Vriendschapsbank komt, hopelijk weer na 6 april, wekelijks bijeen op dinsdagavond bij SEC van 19:30-21:00 uur. De warme dranken zijn tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar. Op dinsdagmorgen komt de club bij elkaar van 10:00-11:30 uur in de Tiliander. Een keer binnen lopen mag uiteraard ook. Zij verwelkomen je graag zodra het weer kan!