bosch car service

Oisterwijkse horeca kookt voor kwetsbare inwoners


Groothandel Coy Jansen had flink wat groenten en fruit, de koks van Vuur en Vlam, SEC, Kookpunt Oisterwijk, De Tijd en Kick Foodservices hun koelkast vol en plotseling een leeg restaurant. Corona dwong hen de deuren te sluiten, maar van stil zitten is geen sprake!

Steef en Jari van Kick Foodservices en Jurgen van der Steen van Kookpunt Oisterwijk zijn druk met de bereiding van soepen en maaltijden.

Deze horecaondernemers hebben hun eigen bedrijf tijdelijk moeten sluiten en gekeken wat er in hun bedrijven in de koelcellen ligt aan ingrediënten die snel verwerkt moeten worden. Coy Jansen heeft dit aangevuld met groenten en fruit uit de voorraad. Een aantal andere ondernemers uit Oisterwijk hebben aangegeven een financiële bijdrage te willen leveren om dit initiatief in elk geval kostendekkend te laten zijn.

Op dit moment staan de heren soepen en stamppotten te bereiden in de keuken van Kick Foodservices. Deze eindproducten gaan via de juiste netwerken naar hen die het in deze bizarre tijd goed kunnen gebruiken. Jurgen van der Steen van Kookpunt Oisterwijk: ‘We hebben nu voldoende tijd, we hebben de materialen en inmiddels dus de ingrediënten, dus laten we zorgen dat we zo min mogelijk weg moeten gooien en onze tijd inzetten waar het nodig is. Dat voelt beter dan thuis op de bank gaan zitten afwachten wat er gaat gebeuren.’

Afgelopen dinsdag staken de ondernemers voor het eerst de koppen bij elkaar, Burgemeester Hans Jansen was erbij om de ondernemers een hart onder de riem te steken en hun initiatief te stimuleren. Gisteren werden er verse sinaasappels geperst, en vandaag, een dag later al, is de Oisterwijkse horeca al volop aan het werk in hun vertrouwde keuken. Het ondernemersbloed kruipt kennelijk waar het niet gaan kan.

U kan deze actie ondersteunen met een vrijwillige donatie via NL21 RABO 0340 8810 54 t.n.v. stichting Sociaal Huis Oisterwijk o.v.v. “opkikker”.

Hulp

Er zijn diverse organisaties die hun hulp bieden; hulp vragers kunnen hier terecht. U treft informatie over deze hulp in ons informatiepunt:

 

DTZ logo low