banner

Oisterwijkse horeca kookt 2000 gratis maaltijden


Maandag stond voor de derde week op rij een team van ‘gestrande’ horeca ondernemers in de keuken om maaltijden te bereiden voor Sociaal Huis Oisterwijk.

René Kox aan de grote kookpot.

Op het menu deze week: Stamppot! Het keukenteam van vandaag: De eigenaren van Vuur & Vlam, SEC, Seasons, De Lieve Lente, Kookpunt, Kick Food Services en Commpany. In de productiekeuken van Kick Food werden vandaag ruim 1000 kilo aan aardappelen verwerkt tot verschillende stampen en samen met een stukje gebraden vlees verpakt. “In plaats van bij de pakken neer te zitten, kiezen deze club horeca helden er juist voor de krachten te bundelen en hun tijd te besteden voor een maatschappelijk belang. Je merkt dat ze het echt met plezier doen en graag voor de medemens klaar staan. Koken met een gouden hart dus. Dat straalt er van af!” aldus Mathijn Vermeer van Commpany.

Samen sterk
“Gulle sponsoringen van onder andere Albert Heijn, Slagerij J.P. van De Wiel en Coy Janssen AGF maakten het deze week mogelijk om zo’n grote hoeveelheid maaltijden te bereiden. Maar – omdat we zo afhankelijk zijn van wat de markt ons brengt – is het iedere week weer de vraag wat en hoeveel we kunnen klaarmaken”, licht Steef Spoormakers – eigenaar van Kick Food Services – toe.

Jurgen van der Steen bereid de ingrediënten voor de wortelstamp voor. Gijs Verkuijl op de achtergrond.

De maaltijden worden door Sociaal Huis Oisterwijk bezorgd bij burgers die op dit moment het huis niet uit kunnen, bijvoorbeeld door ouderdom of omdat ze ziek zijn. Het creëert tevens een belangrijk contactmoment om te kijken of ze ook op andere manieren ondersteuning kunnen gebruiken. Waar nodig worden ze in contact gebracht met Mentorhulp Oisterwijk.

Doneren
Uw donatie aan Sociaal Huis Oisterwijk is van harte welkom, nodig om de kosten te kunnen dekken. U kan deze actie ondersteunen met een vrijwillige donatie via NL21 RABO 0340 8810 54 t.n.v. stichting Sociaal Huis Oisterwijk o.v.v. “opkikker”.

Hulp

Er zijn diverse organisaties die hulp bieden; hulp vragers kunnen hier terecht. U treft informatie over deze hulp in ons informatiepunt:

 

DTZ logo low