bosch car service

Oisterwijkers ontvingen een brief uit China


Een van onze lezers heeft bericht ontvangen uit China, van een Chinese gids die hen als toerist tijdens hun vakantie heeft begeleid. Een teken dat het leven in China weer langzaam op gang komt.

Hij geeft ook een aantal tips, een aantal bekende, maar ook nieuwe: Vat geen kou, ga komend jaar niet op een cruise, drink veel water, Chinese thee of bier en zet elke dag je ramen even open. Ook uit hij zijn zorgen over de voedselvoorziening; zorgen die hier in Oisterwijk vooralsnog niet nodig zijn.

Beste…

Recent moet u veel gehoord hebben over China, vooral over het verschrikkelijke coronavirus dat zich over de hele wereld verspreidt. Met ons gaat het goed, alles komt weer terug als normaal.

Vandaag rijden alle bussen weer tussen de steden in mijn provincie. Dat betekent dat ik naar mijn bedrijf kan reizen en niet meer alleen vanuit thuis werk.

Steeds meer corona patiënten herstellen en verlaten het ziekenhuis en er zijn steeds minder nieuw besmette personen die naar het ziekenhuis moeten.

Zorg voor jezelf. Misschien valt het mee. Misschien moeten we niet alles geloven wat we horen of lezen. Misschien is het virus niet zo ernstig als we in het nieuws vernemen. Maar je moet voorzichtig zijn en jezelf goed voorbereiden.

Mijn advies als jullie Chinese vriend:
1. Ga voorlopig niet naar feesten, vergaderingen of een bar. Probeer zo min mogelijk mensen te ontmoeten.
2. Pak geen kou, voorkom verkoudheid. Ga niet naar het ziekenhuis, zelfs niet om iemand anders te zien.
3. Verlaat uw huis niet tenzij u moet en kom snel terug.
4. Ga niet op reis.
5. Denk nog niet aan het maken van een cruise dit jaar.
6. Drink veel water, Chinese thee of bier en zorg voor ontspanning.
7. Lees een boek, kijk tv of schrijf me een brief als je je verveelt.
8. Zet iedere dag de ramen een tijdje open.
9. Was je handen zo vaak als je kunt, vooral voor en na een maaltijd.
10. Doe dagelijkse bewegingsoefeningen om gezond te blijven.
11. Bereid meer voedsel dan nodig, voor het geval je ze nodig hebt en de schappen leeg aantreft. Zoals dat gebeurt in enkele steden in de VS en Italië …

Hoop dat deze ellende zeer snel eindigt.

Het leven is een reis, geen bestemming.

Groeten!

(vertaalt van Engels naar Nederlands)