banner

Nieuwe besmettingen in Haaren en Oisterwijk


Het RIVM heeft gemeld dat er in de gemeente Oisterwijk 27 personen besmet zijn met het Coronavirus. In Haaren zijn dat er nu 23.

De verspreiding van het virus zoals dat door het RIVM in kaart is gebracht.

Dit zijn formeel geregistreerde aantallen die in werkelijkheid veel hoger liggen. Het RIVM laat weten dat niet iedereen getest wordt. Alleen patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners worden over het algemeen getest.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt volgens het RIVM minder snel toe dan zij zonder maatregelen zouden verwachten. In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. Daarmee is de druk op de ziekenhuizen niet weg; omdat patiënten erg lang in het ziekenhuis moeten verblijven is de belasting nog steeds toenemend.

Voor maatregelen en hulp lees ook: