bosch car service

Nationaal gebed en kerkklokken voor hoop


Vandaag, woensdag 18 maart is vanwege de Corona uitbraak uitgeroepen tot de Dag van Nationaal Gebed. Vanavond om 19.00 uur zullen op meerdere momenten alle klokken luiden als teken van troost en hoop. Zo hoort ieder die thuis zit, via het klok geschal, dat we aan elkaar denken en kan wie wil samen bidden.

De Petruskerk in Oisterwijk

Via EO.nl of onderstaande livestream is het gebed te volgen op drie momenten: 9, 12 en 15 uur. Het Nationaal Gebed volgt iedere woensdag tot en met 1 april.

Protestantse en christelijke organisaties hebben dit initiatief genomen om  in deze onzekere tijd van de coronacrisis een boodschap van bemoediging, hoop en troost verspreiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Het is tevens een oproep tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

 

 

DTZ logo low