koopzondag

Muziekvereniging Taxandria Oisterwijk geeft het stokje door…


Toen Oisterwijk Nieuws kwam met de vraag om nieuwtjes, kwam Esther van Stippent – Nouwens spontaan op het idee om verenigingen, clubs en vrijwilligersorganisaties een kans te geven zich voor te stellen.

‘Door het stokje met vragen aan elkaar over te dragen komen we meer over de diverse verenigingen te weten.’ Met het wegvallen van veel activiteiten, is daarvoor nu een mooi moment. Een super goed idee en Esther mocht uiteraard zelf de aftrap doen:

Showband Taxandria Oisterwijk

Wie zijn jullie:

Wij zijn Muziekvereniging Taxandria wat onder verdeelt is in de Showband en een slagwerkgroep.

De Slagwerkgroep bestaat uit jongens en meiden. Ze maken muziek op diverse slagwerkinstrumenten. Gevorderde kunnen zelfs melodische slaginstrumenten leren. De slagwerkgroep is een erg gedreven groep en altijd op zoek naar leden.

De Showband bestaat een blazers/combo en sinds kort een eigen zanggroep. We verzorgen optredens met diverse stijlen muziek en proberen er een echt feest van te maken. We kunnen nog steeds leden gebruiken voor combo (gitaar, basgistaar, toetsenis) en ook onze zanggroep willen we aansterken.

Alle onderdelen zijn onder leiding van professionele dirigenten/instructeurs.

Wat is jullie doelgroep:

We maken muziek voor iedereen die er naar wil luisteren en genieten. Dit kan dus zijn in de leeftijd van 0 tot …. Jaar. Wil je zelf muziek maken dan kun je vanaf ongeveer 7 jaar terecht.

Waar is jullie thuis basis:

Op woensdagavond repeteren blazers/ combo en zang van 20.00 tot 22.00 uur in Tiliander. Op donderdagavond repeteert de slagwerkgroep van 19.00 tot 20.15 uur in Tiliander.

Welke activiteiten staan er op het programma:

We bestaan dit jaar 70 jaar en willen graag veel activiteiten doen. Dus wil je een leuke muziekgroep laten optreden stuur ons dan een e-mail.

Onze eerste activiteit is natuurlijk Koningsdag. Zoals elk jaar gaan we met de showband een bezoek brengen bij de Vloet en een aubade brengen aan de gedecoreerde tevens zal onze slagwerkgroep hoorbaar zijn bij kindermarkt. Er staat nog een uitwisselingsconcert met de slagwerkgroep en 2 andere slagwerkgroepen in mei op het programma, 6/7 juni hebben we ons jubileumweekend.  Laatste zondag van juli (26ste) organiseren we Jaarmarkt Oisterwijk en 7 november hebben we ons groot jaarlijks concert in Tiliander.

Wat zijn jullie wensen voor de toekomst:

We hopen in de toekomst heel veel optredens te mogen verzorgen. Daar kunnen we meer muzikanten bij gebruiken. Blazers, Combo ,Zang, Slagwerk alles is welkom. We hebben een lage contributie en daardoor dus voor iedereen toegankelijk.

Wat willen jullie verder nog kwijt:

We hopen dat alle verenigingen in Oisterwijk respect voor elkaar blijven houden en de samenwerking met elkaar aangaan. Dit geeft een mooi en sociale gemeente waar we trots op kunnen zijn.

Aan wie dragen jullie het stokje over:

Wij dragen graag het stokje over aan Scouting Oisterwijk. Aan Scouting Oisterwijk dezelfde vragen als ons. Zeker bij de vraag “waar is jullie thuis basis” zijn we benieuwd wat jullie van jullie eventuele nieuwe locatie vinden.

PS Wil jij ook zo’n stokje, en ben je nog niet gevraagd? Mail@oisterwijknieuws.nl