banner

Minder kritisch na bezoek aan Oisterwijkse wethouder


Het kwam spontaan op: Een dagje mee met de wethouder. Het idee ontstond door reacties van inwoners op Facebook.

De reacties op social media missen soms nuance en kunnen de indruk geven dat inwoners de werkzaamheden van een wethouder niet goed kennen, of omgekeerd. ‘De wethouders vinden het leuk om inwoners een kijkje te geven in wat een wethouder dagelijks doet, wat er in een gemeente allemaal gebeurt, met hoeveel mensen je te maken hebt en hoe ingewikkeld dat soms is,’ zo laat de gemeente weten. Noem het een ‘kijkje in de keuken’.

Wethouder Dion Dankers (Foto: Masja Vlaminckx)

Anita Coenen was de eerste, en zij heeft op  verzoek van onze redactie een korte indruk gegeven van haar ontmoeting met wethouder Dion Dankers. ‘Ik was een paar uurtjes te gast bij wethouder Dion Dankers. Hij had me uitgenodigd naar aanleiding van een reactie op Facebook. Zeker voor de mensen die nog al eens tegen het gemeentebeleid aanschoppen, zoals ikzelf, en hun ongezouten mening geven, is het een aanrader om dit ook een keer te doen.’

Volgens Anita is het goed te weten wat er aan een besluit vooraf gaat: ‘Wat moeten er veel dingen overwogen en besproken worden om tot een oplossing te komen die én goed én betaalbaar is. Voor mij was het een leerzame middag, waardoor ik de dingen toch wel wat anders ben gaan bekijken. En waarschijnlijk minder kritisch zal reageren op sommige beslissingen die de gemeente neemt, want je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Wethouder Dankers kwam op mij over als een spontane sympathieke man die open staat voor kritiek, maar ook heel duidelijk is in zijn uitleg waarom iets wel of niet kan. Het was een leuke ervaring en kan het ook iedereen aanraden.’

Volgens de gemeente heeft de oproep om mee te lopen met een van de wethouders veel reacties opgeleverd. ‘Wij vinden het erg leuk om te zien hoeveel enthousiasme er hiervoor is. De komende tijd gaan we iedereen uitnodigen en afspraken plannen. Daarna komen de wethouders graag met een reactie hoe zij de meeloopdagen ervaren hebben.’ Uiteraard wordt hierbij door de gemeente geen persoonlijke informatie gegeven, zodat alle bezoekers in openheid en met respect voor hun privacy hun gesprekken met de wethouders kunnen voeren.

Laat u net als Anita even weten hoe u het bezoek aan een van de wethouders heeft ervaren? Een selfie met de wethouder is ook altijd welkom! Mail@oisterwijknieuws.nl