banner

Matteo Oisterwijk wint met ijscreatie voor kinderjury


IJssalon Matteo wint met een ijscreatie, getoetst door de kinderjury!

Joost met ‘zijn’ kinderjury

Jaarlijks neemt de top van Nederland deel aan deze IJs-vakwedstrijd. Dit jaar gingen 15 ijsbereiders de strijd aan met elkaar. De creatie Bonboloni con gelato van Joost Coolegem, van IJssalon Matteo in Oisterwijk, werd door de kinderjury verkozen tot beste IJscreatie. Drie gevulde beignets met daarin kersensorbet, hazelnootroomijs en yoghurtijs. Daaronder een lobbig geklopte slagroom anglaise en gezouten caramelsaus. Verse frambozen, pistachenootjes, hazelnootkrokant en chocoladesnippers maakten de coupe af. De 9-jarige Krijn Plugge was erg te spreken over de ijscreatie van Coolegem. “Ik vond hem heel leuk en lekker. Het leken net kleine hamburgertjes.”

Meer dan een ijscoupe
De Gouden IJscreatie is dé vakwedstrijd om de mooiste, lekkerste en meest originele ijscoupe van Nederland. De bewoording ijscoupe dekt de lading echter al lang niet meer. Naast het traditionele glaswerk ziet de jury steeds vaker andere materialen voorbijkomen. Van keramieken schalen tot houten serveerplanken.

De organisatie van de IJs-vakwedstrijden is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

 

De winnende creatie