bosch car service

Kosten India reis wethouder Vatta net geen duizend euro


Stefanie Vatta, Oisterwijks wethouder Sociale Zaken, is recent op zakenreis geweest naar India. De kosten daarvoor, buiten haar eigen werkuren, bedragen minder dan duizend euro. VVD Oisterwijk kan er geen genoegen mee nemen.

Wethouder Stefanie Vatta op bezoek in India (Bron: Instagram Stefanie Vatta)

In reactie op vragen van VVD Oisterwijk, laat het college (Burgemeester en Wethouders) weten dat deze reis een dienstreis betrof, die als doel had een ‘actieve bijdrage te leveren aan verschillende  Global Goals van de Verenigde Naties.’ Gemeente Oisterwijk is een ‘Global Goals gemeente’ en daarnaast heeft Vatta voor haar portefeuille ‘emancipatie’ willen leren van de International Women’s Conference waar ze voor was uitgenodigd. Er was ook inspiratie en lessen op te halen op gebied van onderwijs en (preventieve) jeugdzorg en de wethouder kon met dit bezoek haar eigen professionele ontwikkeling bevorderen.

In reactie op de berichten over deze reis op social media, waren er inwoners en politici bezorgd over de hoge kosten, in deze tijd van een lege gemeentekas. ‘De reiskosten – bestaande uit de vlucht, het visum en een relatiegeschenk t.w.v. €22,94 – bedragen in totaal €957,09. Deze kosten zijn betaald door de gemeente Oisterwijk. De verblijfkosten zijn volledig vergoed door de organisatie van de conferentie, de stichting The Art of Living.’

Onverantwoord

Wethouder Vatta heeft in dagelijkse berichten haar ervaringen gedeeld via haar eigen social media kanalen. Ondanks dat en de uitleg van het college,  is het voor de VVD ‘nog altijd niet duidelijk welk verband deze reis nu houdt met het werk van de wethouder van jeugdhulp, WMO, sociale zaken en emancipatie? Van zorg, onderwijs maar ook van economische zaken, recreatie en toerisme? Of welk Global Goal van de Verenigde Naties een dienstreis van ruim 15.000 vliegkilometers dient?’ De VVD stelt ‘dit soort reisjes voortaan privé te maken én te betalen’.