banner

Klop klop is daar iemand?


Je hebt zo van die dagen, u zult ze ook wel kennen: koud, regenachtig, veel wind, soms met hagel of sneeuw.

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk.

Dagen waarop je zo een verkoudheid of griep te pakken hebt. Binnenblijfweer dus voor buuf. Ze gaat een griep niet opzoeken ook al is ze het liefst buiten. Aanrommelen in de tuin, een was ophangen, even een boodschap doen, als ze maar niet de hele dag binnen hoeft te zitten.

Klop, Klop… is daar iemand?

Als ik buuf een aantal dagen niet heb gezien, is het tijd om even aan te bellen. “Klop,klop, klop… is daar iemand? Kan ik iets voor je doen, buuf? Heb je nog boodschappen nodig?” Buuf geeft me gelijk alle nieuwtjes, ze moet haar verhaal kwijt. “Nou, als je toch naar de winkel gaat, zou je dan wat melk voor me mee willen brengen, die is op”, zegt ze. Verder heeft ze genoeg in huis om deze week te overleven. Ik weet weer voldoende en trek de deur achter me dicht. Een uurtje later lever ik de melk bij haar af.

Nu maar hopen dat het snel lente wordt en buuf haar huis weer uit kan zonder te worden weggeblazen. En anders: klop, klop, klop…

 

DTZ logo low