kooplokaal

Karnaval Festival viert eerste lustrum


Karnaval Festival viert komend jaar haar eerste lustrum, vijf jaar al organiseert de draaiende kracht achter het zomerse Intents Festival met carnaval in Oisterwijk haar feestweekend. Net als Intents een ongekend succes, met twee dagen 12.500 bezoekers.

De eerste editie van Karnaval Festival (Foto: Rick Denissen)

De organisatie grijpt het jubileum aan, om meteen ook de gedupeerden van afgelopen carnavalszondag te compenseren. Die dag werd het festival afgelast vanwege de storm. ‘Iedereen bedankt voor de steun, medeleven en geduld. Zowel bezoekers als crew en organisatie zijn enorm teleurgesteld dat de zondageditie van Karnaval Festival door extreme weersomstandigheden niet door kon gaan. Na 3 jaar zacht weer te hebben gehad, waren de weergoden ons dit jaar minder goed gezind.’ Er werd hard gewerkt om voorzieningen te treffen, maar het mocht niet baten. Voor veel muziekliefhebbers een domper.

Steun
Een feest afgelasten is een hele dure domper voor een organisatie. ‘Wij hebben al van vele leveranciers en artiesten vernomen dat ze ons tegemoet willen komen.’ Ook bezoekers kunnen de organisatie helpen, door geen gebruik te maken van de omruilactie. Onder hen verloot de organisatie vijf Intents+Karnaval Festival Silvercards. Voor wie wel een compensatie wil, zijn er diverse mogelijkheden om de kaarten, munten en andere uitgaven om te ruilen in geld of bijvoorbeeld entree voor volgend jaar bij Intents of Karnaval Festival.

Reacties

De reacties van festivalbezoekers waren kort na het annuleren van de zondag teleurgesteld, een enkeling boos, maar er was vooral veel begrip voor de onmacht waar de organisatie mee te maken kreeg. Met de omruilactie die nu is aangeboden komen er veel complimenten en waardering voor de organisatie, met het besef dat deze tegenslag veel vraagt. Helaas zijn er over het evenement ook klachten. Deze omvatten enkele meldingen van geluidsoverlast, en een ingezonden brief (klik hier) aan de gemeente over omstandigheden rondom het festivalterrein; met name het verkeer, milieu en toegankelijkheid voor hulpdiensten in de omgeving van het festivalterrein zou volgens de inzender een probleem zijn.