banner

Nieuwe besmettingen en maatregelen Corona in Haaren en Oisterwijk


Het RIVM heeft gemeld dat er in de gemeente Oisterwijk zestien personen besmet zijn met het Coronavirus. In Haaren zijn dat er nu twaalf.

De verspreiding van het virus zoals dat door het RIVM in kaart is gebracht.

Dit zijn formeel geregistreerde aantallen die in werkelijkheid hoger liggen. Het RIVM laat weten dat niet iedereen getest wordt. Alleen pati├źnten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners worden over het algemeen getest.

Update na persconferentie ministerie 

Afspraak: Altijd 1,5 meter afstand en ga alleen voor noodzakelijk werk of boodschappen naar buiten. Niet in groepjes samenkomen.

Alle samenkomsten en activiteiten ongeacht aantal zijn tot 1 juni verboden. Groepsvorming meer dan 3 personen is verboden. Handhaving met boetes tot 400 euro voor particulieren en 4000 voor bedrijven.

Burgemeesters kunnen aanwijzingen geven aan markten, winkels en ook parken en dergelijke met regels en deurbeleid. Bij niet naleven volgt sluiten.

Contactberoepen zoals kappers en nagelstylisten moeten sluiten. Fysio en dergelijke zo veel mogelijk beperken.

In het speciaal hiervoor ingestelde ‘Corona informatie Oisterwijk‘ leest u over deze maatregelen en instructies, geannuleerde activiteiten, dagelijks nieuws en hulp mogelijkheden.