genieten

Hulp kan soms wat kosten en daarvoor helpt Buurt aan Z Oisterwijk


Heb je voor jouw hulp in de buurt, iets wat je samen aanpakt, net even een beetje budget nodig?

Nu even niet zo dicht op elkaar, maar hulp bieden of iets organiseren is zeker nuttig en mogelijk!

Buurt aan Z! wil prikkelen dat buurtbewoners meer met elkaar gaan doen om de leefbaarheid te bevorderen. Onder normale omstandigheden kun je dan bijvoorbeeld een straatbarbecue of straatontbijt organiseren, knap samen een speeltuintje op, organiseer een zeskamp voor de straat, leg samen met je buurtgenoten bloemenperkjes aan, of zet samen met je buren een kookfestijn op. Doe samen als jongeren iets voor de ouderen of omgekeerd. Kortom: organiseer iets waarmee jullie straat, buurt of wijk meer met elkaar in verbinding komt. Door de komst van het coronavirus kunnen die activiteiten in elk geval voorlopig niet doorgaan.

Budget
Er ontstaan momenteel heel veel initiatieven die bij uitstek gaan over de leefbaarheid van onze gemeente. Mis je echter net de financiële middelen om in de nu passende vorm je initiatief op te zetten dan kan Buurt aan Z! mogelijk uitkomst bieden. Heb je een vraag of jouw initiatief in aanmerking kan komen of wil je een aanmeldformulier ontvangen? Mail of bel dan naar buurtaanz@contourdetwern.nl , of bel Karin Sieverts via 06-83692457. Zij denkt graag met je mee over de invulling van je initiatief.

Hulp
Voor ouderen en kwetsbare inwoners hebben wij een pagina met informatie voor hulp samengesteld. Daar treft u deze en andere hulpmogelijkheden.