kooplokaal

Huisbezoek met soep biedt ook signaalfunctie


Champignonsoep en Preisoep kwam er uit de keuken van Anton en Irene Vulders. Goed voor het immuunsysteem, maar zeker ook voor een klein ‘contact’ momentje en een hele belangrijke signaalfunctie.

Garantie tegen besmetting geeft de soep niet, maar het draagt volgens de koks zeker bij aan de weerbaarheid. Het is ook (on)gewoon lekker, en nu velen aan huis gekluisterd zitten een fijne afwisseling in het voedingsaanbod. ‘In de champignon zitten onnoemlijk veel fytonutriënten die een bijdrage leveren aan het immuunsysteem. De fytonutriënten in champignons hebben invloed op de werkzaamheid van witte bloedlichaampjes waardoor je lichaam zich beter kan weren tegen ziektes. De champignon is hiermee goed tegen alle ziektes in het algemeen. Deze kleine paddenstoel kan helpen je gezond te houden,’ zo vertelt de uitleg van Sociaal Huis Oisterwijk.

Het bezorgen van de soep aan meer dan honderd adressen (Bron: Sociaal huis Oisterwijk).

Signaal
Mogelijk nog belangrijker, is het moment aan de deur. Veel dank en waardering vanuit de inwoners naar de helpende handen, met hier en daar al ingekleurde ‘opkikkers’ voor d raam, maar ook zien de bezorgers meteen hoe het met de mensen gaat. Zo werden enkele bewoners doorverwezen naar de boodschappendienst van Contour de Twern en kon een dame doorverwezen worden naar de EHBO omdat ze zich niet lekker voelde. Het is behoorlijk spannend als je alleen bent en je krijgt koorts, als je gaat hoesten of ziek voelt.

De huisarts blijft voor medische hulp de eerste aangewezen persoon, maar voor mentale ondersteuning, of gewoon een praatje, zijn er vele vrijwilligers die graag helpen!

Hulp

Voor ouderen en kwetsbare inwoners hebben wij een pagina met informatie voor hulp samengesteld. Daar treft u deze en andere hulp mogelijkheden.

Geef een pannetje soep

De koks hebben tijd, hun keukens zijn beschikbaar, maar de ingrediënten raken op! Doneer voor de ingrediënten op bankrekeningnummer NL21 RABO 0340 8810 54 t.n.v. stichting Sociaal Huis Oisterwijk o.v.v. “opkikker”.