bosch car service

Gemeente Oisterwijk ondersteunt met extra maatregelen


De aangekondigde Corona-maatregelen treffen tal van ondernemers maar ook inwoners; Gemeente Oisterwijk komt hen tegemoet.

Verlaten terrassen in Oisterwijk

Het college (Burgemeester en wethouders) heeft besloten extra ondersteuningsmaatregelen te bieden aan ondernemers en inwoners. De maatregelen moeten bijdragen aan de bestaanszekerheid van onze ondernemers en inwoners ontlasten. De maatregelen zijn tot stand gekomen na contact met  diverse belangenbehartigers.

De gemeente doet alles wat ze kunnen om aanvragen in het kader van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), de vervanger van de Bijstand voor Zelfstandigen (Bbz uitkering), voortvarend te laten behandelen.

De automatische incasso van gemeentelijke belastingen wordt uitgesteld van 31 maart naar eind mei.U kan een automatische incasso aanvragen via oisterwijk.nl/automatische-incasso. Betaalt u de belastingen in één keer, dan mag dat ook voor 31 mei.

Bedrijven die leges moeten betalen voor grote bouwprojecten kunnen uitstel aanvragen.

Aankopen

De gemeente roept alle inwoners, bedrijven en instellingen op om waar mogelijk aankopen lokaal te doen. Dat doet de gemeente zelf uiteraard ook.

Veel bedrijven, winkeliers en horeca bieden bezorging of service aan huis. Zoek op deze website (klik hier) uw winkel en bel ze even voor overleg wat de mogelijkheden zijn.

Gaat u zelf naar een winkel, doe dat alleen als u gezond bent, en neem minimaal 1,5 meter afstand in acht.