bosch car service

Eerste dag scholen dicht en in Oisterwijk negen personen met Coronavirus


Vandaag heeft het RIVM gemeld dat er in de gemeente Oisterwijk nu negen besmettingen met het coronavirus zijn geconstateerd. In Haaren zijn dat er nog steeds zeven.

Lege gangen op de Oisterwijkse scholen (Foto: Joris van der Pijll).

Deze omvang past bij de indruk die Jeroen Zeeuwen namens het schoolbestuur van Stichting BOOM geeft in een verslag aan de ouders over de vandaag gesloten scholen: ‘Uit een eerste inventarisatie blijkt dat we vandaag zo’n 45 leerlingen over de hele stichting opvangen, dat er zo’n 26 collega’s thuis zijn door recente gezondheidsklachten en dat we inschatten dat ongeveer 6 gezinnen, gerelateerd aan onze scholen, al dan niet gedwongen, thuis in quarantaine doorbrengen.’

Stichting BOOM omvat zeven scholen in Oisterwijk en Moergestel (Den Akker, Bunders, Coppele, Molenhoek, Mozaik, Tovervogel en Vonder) en daarmee nagenoeg alle scholen in onze gemeente. Zeeuwen roemt in zijn brief de inzet van de leerkrachten en de ouders, die ‘allemaal de schouders eronder willen zetten om er het beste van te maken, om op die manier een bijdrage te kunnen leveren om uiteindelijk dit virus het hoofd te bieden.’

De verspreiding van het virus zoals dat door het RIVM in kaart is gebracht.

De scholen zijn gesloten, maar dat wil niet zeggen dat het onderwijs komende weken stil ligt. Ouders worden bijvoorbeeld geïnformeerd over het ophalen van lesmateriaal, krijgen instructies over het thuis leren, en er wordt per school gekeken naar mogelijkheden tot les geven op afstand.

Om de uitbraak zo veel mogelijk te beperken, werden er in Brabant al maatregelen genomen, en zijn sinds gisteren nog scherpere maatregelen afgekondigd, waaronder de sluiting van scholen, openbare ruimtes, sport en horeca. In het speciaal hiervoor ingestelde ‘Corona informatie Oisterwijk‘ leest u over deze maatregelen en instructies, geannuleerde activiteiten, dagelijks nieuws en hulp mogelijkheden.