anytime

Drie op een rij voor Trinitas Oisterwijk


Na de cruciale overwinningen op “concurrenten” Nieuwkuijk en BVV moest Trinitas het deze week opnemen tegen het sterke FC Engelen. In Engelen verloor Trinitas vrij kansloos met 4-1 nadat Dennis van Berkel na een handsbal een vroege rode kaart opliep. Voor het eerst werd een competitiewedstrijd in Oisterwijk op kunstgras gespeeld nadat het hoofdveld door de vele regenval werd afgekeurd door de consul. Hiermee werd de onvermijdelijkheid van de fusie weer eens aangetoond.

Trainer Pierre van Berkel miste Lucas Mallens en Jur Haans op zijn appèl. Jur Haans was afwezig door het overlijden van zijn opa Joop Donders, Joop was decennia lang een trouwe supporter van RKSV Taxandria en later ook van VV Trinitas Oisterwijk. Voor de wedstrijd werd dan ook een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan hem.

Het eerste gevaar kwam na een paar minuten spelen van Trinitas, Harm van de Ven ging goed door na een lange bal en twijfelachtig verdedigen van de Engelse verdediging. Zijn schot belandde echter op de paal zodat Engelen aan een vroege achterstand ontsnapte. Tien minuten later was er voor Engelen echter geen houden meer aan, Job Viellevoye werd neergelegd nadat hij goed was weggestoken, de scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Een penalty is voor elke ploeg de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen, zo niet voor Trinitas wat de laatste vier strafschoppen niet wist te benutten. Harm van de Ven was de volgende op het lijstje van Pierre van Berkel, hij had echter lak aan het penaltysyndroom, stuurde de doelman de verkeerde kant op en schoot de bal rustig in het midden van het doel.

Trinitas Oisterwijk pakt de bal (Foto: André Nouwens)

Een lange periode tot aan het rustsignaal was er van beide kanten verzorgd voetbal te zien, daarbij hoefden beide doelmannen niet echt zenuwachtig te worden. Freek van Venrooij had zijn verdediging goed op orde zodat Ramon Doomen alleen bij een paar hoge ballen in actie moest komen. Aan de andere kant was er ook weinig te beleven zodat Trinitas met een 1-0 voorsprong naar de thee mocht.

Trinitas kwam goed uit de kleedkamer en Engelen bleef onherkenbaar als titelkandidaat. Toch viel de 2-0 volledig onverwacht. Job Viellevoye ging goed door op een diepe bal en maakte het de Engelen-doelman zo lastig de bal voor de voeten van Peter de Jong liet belandde. Die twijfelde geen moment en schoot de bal vanaf twintig meter beheerst in het verlaten doel.

Trinitas stond zo op een comfortabele voorsprong en werd langzaam in de verdediging gedrukt. Het kreeg twee gele kaarten van de overigens uitstekend fluitende scheidsrechter Swaanen. Peter de Jong en Harm van de Ven babbelden te veel en kregen daarvoor een bekeuring, zeker voor laatstgenoemde was dit opvallend te noemen na zijn uitspraken in het Brabants Dagblad van afgelopen week. Niet toevallig werd uw verslaggever door hier de trainer op gewezen na de wedstrijd.

Engelen besefte ineens dat het toch wel met een resultaat uit Oisterwijk moest vertrekken om nog aanspraak te maken op een eventuele titelrace. Ineens waren de paarshemden de baas en kregen ook enkele kansen. De gelijkmaker kwam vervolgens uit een dood spelmoment. Engelen kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, Relano Bouwmans schoot de bal vijf minuten voor tijd strak in de kruising zodat de wedstrijd weer open lag.

Trinitas werd in de slotminuten met de rug tegen de muur gezet en kwam er niet meer uit. Engelen kreeg nog één uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, Osman Bostanci die in de uitwedstrijd wel twee keer wist te scoren, schoot geheel vrijstaand de bal over het doel.

Vlak daarna was het gedaan en mocht Trinitas voor de derde wedstrijd op rij drie punten bijschrijven. Hierdoor staat de ploeg van Pierre van Berkel voor het eerst sinds maanden boven de degradatiestreep. Volgende week de volgende klus, een thuiswedstrijd tegen het Boxtelse ODC.