banner

Directeur Philips geeft les bij Petje af Oisterwijk


Afgelopen zondag hebben de kinderen van Petje af in OIsterwijk een bijzondere gastles gehad. Hans de Jong, directeur Philips Nederland, heeft tijdens het blok Techniek les gegeven over Productontwikkeling.

Hans de Jong, directeur Philips Nederland samen met kinderen van Petje af.

De kinderen hebben eerst kennis gemaakt met Hans. Met enthousiasme hebben zij Hans geïnterviewd: Wat is het leukste van uw werk? Wat was uw droom? Hoeveel verdient u? Heeft u ook kinderen? Vind u techniek leuk? … en natuurlijk: Bent u wel eens bij PSV geweest? Al deze vragen leidden tot leuke gesprekken en gaven een inzicht in het beroep van directeur. Zo ontdekten de kinderen dat je als directeur veel geld verdient, maar daar moet je wel 14 uur per dag voor werken, ook in het weekend. Dat is toch best wel heftig, daarom is het goed om je af te vragen wat je belangrijk vind in het leven, waar wordt je echt gelukkig van.

Het centrale voorwerp van het tweede deel van de dag was de Airfryer. Stap voor stap hebben Hans en de kinderen samen besproken welke beroepen en talenten er nodig zijn om een Airfryer te ontwerpen. En dat zijn er veel meer dan de kinderen dachten. Vanaf de creatieve medewerker die bedenkt hoe gaaf het is om op een gezonde manier frietjes te bakken totdat het bij jou op in de keuken staat zijn er meer dan 12 verschillende beroepen met het idee bezig. En dan heb je ook nog te maken met vooroordelen van de klant. Bijvoorbeeld: “een echt frietje komt uit olie”. Alles bij elkaar kan het wel 10 jaar duren voordat een nieuw product op de markt komt.

De les is afgesloten met een presentatie aan de ouders. Eén van de kinderen ontpopte zich daarbij als een waar verkooptalent. Het is hem bijna gelukt om ter plekke een Airfyer te verkopen.

Wil jij ook alles weten over beroepen of ken je nieuwsgierige kinderen die mee willen doen? Meld je aan via oisterwijk@petjeaf.nl of via de website www.petjeaf.nl/oisterwijk

DTZ logo low