bosch car service

Gele hesjes voor Corona en supermarkt medewerkers achter glas


De medewerkers achter de kassa in diverse supermarkten werken vanaf deze week achter glas. Veel winkeliers werken met een ‘Corona verklaring’. En spot de gele hesjes!

Medewerkers waar mogelijk achter glas (Foto: Peter de Kort).

Het zijn maatregelen die genomen worden om de medewerkers en het winkelend publiek te beschermen tegen overdracht van besmetting. Ook worden bezoekers geattendeerd op beperking van aantal personen en afstand houden tot elkaar. Minister Rutte riep op om daarbij ook afstand te houden tot vakkenvullers en overig personeel, die voor ons hun best doen en blijven werken. Vooral ook met het vooruitzicht en de wetenschap dat de supermarktboodschappen tot de eerste levensbehoefte behoren; de supermarkten moeten open blijven.

Gele hesjes

Bij de Jumbo hebben ze daar iets op gevonden. De medewerkers krijgen een speciaal geel hesje met waarschuwing om afstand te houden (zie onder).

Corona verklaring

Meerdere winkeliers nemen maatregelen, die van de overheid nog niet meteen moeten, maar ze willen daarmee hun bijdrage leveren. Bijvoorbeeld een aparte in- en uitgang, beperking van aantal aanwezigen in de winkel, en openingstijden worden aangepast met vroeger sluiting en opheffen koopavond.Veel winkeliers hangen een verklaring op hun deur, met uitleg wat ze doen, en wat ze van u als bezoeker vragen. Neem even de moeite om die te lezen!

Dit alles doen de winkeliers mede ook in de hoop te kunnen voorkomen dat de overheid alsnog de winkels gaat sluiten, zoals dat in België is gedaan. Vorige weekend gebeurde dat met de horeca. Toen viel met name zaterdag op dat veel Belgen naar Nederland kwamen omdat daar alles dicht was. Supermarkten zullen overigens ook dan open blijven.

Help de winkeliers:

Blijf thuis bij verkoudheid, lees hun ‘Corona verklaring’ bij de ingang, en blijf op afstand van elkaar en van het personeel!