banner

Corona-aandacht voor de buurvrouw


Jeetje zeg, het leven ligt plat! Niet door een oorlog, gifwolk of hittegolf. Maar door een simpel virus, correctie: een agressief virus genaamd corona [Covid-19]. Wat gaat het leven ons brengen? Krijgen we nu de rekening gepresenteerd?

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk.

Buuf haar leventje wordt ook steeds verder ingeperkt. Maatregelen vanuit de overheid en waarschuwingen vanuit haar zoon en schoondochter. De eerste week kon ze nog wel even naar de supermarkt om de benen te strekken. De tweede week werd dit voor haar gedaan. En de derde week blijft ze binnen, ontvangt ze geen visite en blijft ze op anderhalve meter afstand aan de deur. Buuf volgt de regels, voor haar eigen gezondheid en die van anderen. “Ik ben al 14 dagen niet meer buiten geweest”, zegt ze. Buiten is voor haar de straat in, naar de winkels lopen.

Nu het weer beter wordt, is ze wel dagelijks in haar tuin. Als ik haar bezig hoor, spreek ik haar even aan:

“Buuf, heb je nog boodschappen nodig?”
“Buuf, hoe gaat het met je?”
“Buuf, hier wat lekkers voor bij de koffie.”
“Buuf, hier een kaartje voor jou.”
“Buuf, heb je een mondkapje nodig?”

We houden anderhalve meter afstand, maar er is corona-aandacht voor buuf. Met elkaar, voor elkaar.

Hulp

Hulp bieden of hulp nodig? Klik hier en lees enkele mogelijkheden of haal inspiratie uit de verhalen van vele helpers!

DTZ logo low