anytime

Beeldkracht Oisterwijk geeft schilderpakketten aan cursisten


Voor de cursisten van het Oisterwijkse Beeldkracht, mensen met geheugenproblemen en dementie, is het in deze Coronacrisis erg moeilijk. Hun bewegingsvrijheid en sociale contacten worden steeds beperkter, allerlei activiteiten vallen weg, geen kleinkinderen meer op bezoek en in de verzorgingshuizen helemaal geen bezoek meer.

Het schilderpakket

Daarom heeft de organisatie een pakket samengesteld voor een Thuis Atelier; een mogelijkheid om thuis lekker te kunnen schilderen en even met iets positiefs bezig te zijn. Een koffertje met daarin alle schilderbenodigdheden om thuis met kunstbeoefening bezig te kunnen zijn; paneeltjes, 12 kleuren acrylverf, diverse penselen, paletten, schort etc. De docenten zorgen voor, aan de persoon aangepaste, afbeeldingen uit de kunstgeschiedenis die als inspiratie kunnen dienen. Ook wordt een duidelijke werkbeschrijving bijgesloten met een persoonlijke boodschap.

Blije cursisten aan de deur.

Er is een instructievideo gemaakt, en mensen die het op prijs stellen kunnen op afstand worden begeleid. De koffers zijn deze week afgeleverd. Dankzij de vrijwilligers van Beeldkracht is de verspreiding van het materialen koffer voorspoedig verlopen. Ook fijn dat er vaak weer even persoonlijk contact was, uiteraard op voldoende afstand. Een zoon van een van de cursisten: ‘Dank je Ellen, heel mooi. Ik ga morgen met mijn moeder Willy naar je video kijken op haar Smart-TV.’ En een cursist reageerde: ‘Wat heb je toch een mooi instructie filmpje gemaakt het heeft me ontroerd ook, het koffertje vind ik fijn ik ga ermee aan de slag.’