banner

AZC Oisterwijk in Coronamodus


Op het AZC in Oisterwijk worden deze week activiteiten georganiseerd die ‘corona-proof’ zijn.

Sport en spel, maar wel op ruime afstand van elkaar!

Steltlopen, een activiteit die je alleen kan doen…

Juist om de leefomstandigheden op het AZC leefbaar te houden, zijn er extra maatregelen genomen, en wordt er ook bij het nodige tijdverdrijf extra gelet op afstand houden.

Zo waren een aantal jonge bewoners in de ochtend buiten actief bezig met onder andere badminton en steltlopen, erop gericht om lekker bezig te zijn en te proberen een vast dag- en nachtritme aan te houden. Uiteraard met een flinke afstand tot elkaar; contactsporten zijn nu uit den boze.

Op alle AZC’s zijn de hygi├źne en speciale Corona-maatregelen extra aangescherpt, zelfs meer dan voor reguliere inwoners.

Maatregelen op AZC’s

Bewoners worden actief en in de eigen taal geïnformeerd over het coronavirus en wat ze kunnen doen om besmetting met het virus te voorkomen. Ook hier zijn alle groepsactiviteiten en ontmoetingen stop gezet, en gebeurt er zo veel mogelijk digitaal of telefonisch. Ook bezoek en verhuisbewegingen worden zo veel mogelijk beperkt. Er worden activiteiten georganiseerd die passen binnen de maatregelen.