ondernemers

Schrijver Robert Vuijsje in Bibliotheek Oisterwijk


Op donderdag 12 maart om 20.00 uur zal schrijver Robert Vuijsje worden geïnterviewd over zijn nieuwste Boek ‘Salomons oordeel’ in het kader van de boekenweek. Hij zal kleine passages uit het boek voordragen en de zaal heeft de gelegenheid in gesprek te gaan met de schrijver over het boek en de thematiek: de multi-culturele samenleving. De entree bedraagt € 7,50 inclusief koffie en thee, kaartverkoop via boekhandel Oisterwijk en www.tiliander.com

Robert Vuijstje en zijn familie

Thema van de boekenweek is dit jaar: ‘rebellen en dwarsdenkers’. In het boek Salomons oordeel beschrijft Vuijsje de multiculturele samenleving. Dat doet hij amusant, scherp, met een hoog tempo en vol flitsende dialogen. Voor liefhebbers van een roman is het een kijkje in het leven van iemand die niet kan accepteren dat mensen elkaar in hokjes plaatsen op basis van opleiding, godsdienst, huidskleur, geslacht, leeftijd, gewicht. Het boek gaat over de fricties die dat geeft in onze multi- culturele samenleving.

Robert Vuijsje
In 2009 brak Robert Vuijsje door met zijn debuutroman Alleen maar nette mensen. Het boek won de Gouden Uil en de Inktaap en er werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht. In 2012 werd het boek verfilmd. Nu is hij terug met Salomons oordeel, een actueel en urgent boek dat kan worden gezien als een opvolger van Alleen maar nette mensen.

NRC Handelsblad (4 sterren) over Salomons oordeel:
‘Vuijsje grossiert in harde identiteitsgrappen, waarmee Salomons oordeel vaak De luizenmoeder naar de kroon steekt. Soms stel je je het tv-scenario al voor bij wat Vuijsje schrijft: het tempo ligt hoog, hij rijgt zijn scènes moeiteloos aaneen, toont meer dan dat hij navertelt, krachtig en direct, hij schrijft zinnen waar niets te veel in staat, zonder opsmuk, en wekt personages tot leven door hen precies passende woorden te geven. Hij is even grappig als genuanceerd.’