banner

Opnieuw Art in Oisterwijk


Art in Oisterwijk, het zomerse kunstevent in ons centrum, zoekt vrijwilligers.

In 2017 vond de eerste editie van Art in Oisterwijk plaats. Met als titel: ´Me, Myself & Ik´ ontving het event meer dan 150.000 bezoekers in een periode van 2,5 week de tijd. Een groot succes! Bezoekers en pers waren lovend over de opzet en hoge kwaliteit van de getoonde sculpturen en fantastische sfeer. Dit motiveerde het bestuur van Stichting Art in Oisterwijk om verder te bouwen aan een tweejaarlijks kunstevent van internationaal niveau. Vanaf 5 juni tot en met 28 juni vindt de 2e editie plaats. Met ´Vind jij de Kunst – niet alles is wat het lijkt!´ is een aansprekende thema gevonden voor de realisatie van een bijzondere concept. Art in Oisterwijk werkt samen met het Van Abbe Museum in Eindhoven en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

De jeugd keek ook hun ogen uit bij het eerdere Art in oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Het motto is: ‘ de hoogste kwaliteit met de laagste drempel’. Een sculptuurfestival dat verleidt en uitdaagt, voor iedereen! Vrij toegankelijk voor een breed publiek; zowel voor ‘kunstliefhebbers’ als voor specifieke doelgroepen; ‘jongeren’, die niet vaak uit eigen beweging een museum bezoeken en ‘ouderen’, die binnen hun sociale isolement niet of nauwelijks in contact (kunnen) komen met kunst. De presentatiewijze en het gebruik van de openbare ruimte wordt bijzonder. Sculpturen krijgen op verrassende wijze een plek in de openbare ruimte: hangend boven de straat, in bomen, aan gevels. Street-art wordt ingezet om rebelse effect te vergroten. En muziek, dans, film, video en lichtprojecties worden ingezet voor een bijzonder randprogramma. Een breed publiek zal op deze manier worden geprikkeld om de getoonde sculpturen op een vernieuwende manier te bekijken.

Kunstenaars

Kunstenaars die inmiddels definitief hebben toegezegd zijn: Will Beckers (NL), David Cerny (CZ), Sean Scully (IE),Chris Dubrowolski (UK), Nick Ervinck (BE), Carole Feuerman (VS), Claudia Fontes (UK), Jeroen Henneman (NL), Sean Henry (UK), Ewerdt Hilgemann (DE), Jago (IT), Leon Keer (NL), Ulrike Kessl (DE), Geert Koevoets (NL), Leiko Ikemura (JAP), Tony Matelli (VS), Wout Neutkens (NL), Ahmet Ögut (TR), Jens Pfeifer (NL), Leroy Sankes (NL), Yves Scherer (CH), Johan Tahon (BE), Stefan Thelen (NL), Bernar Venet (FR), Ronald Westerhuis (NL), Luc Zeebroek (BE).

Vrijwilligers

Kunst weerspiegelt de omgeving bij Art in Oisterwijk (Foto; Joris van der Pijll).

Alle werkzaamheden worden door bestuur en organisatie onbezoldigd uitgevoerd en mede mogelijk gemaakt door sponsoren en donaties. Voor deze tentoonstelling zijn ook een groot aantal vrijwilligers nodig.  Bijvoorbeeld voor de ontvangst verschillende groepen liefhebbers die speciaal naar Oisterwijk komen en een rondleiding willen. Vrijwilligers kunnen zichzelf opgeven of informatie vragen via info@artinoisterwijk.com.