banner

Nordic Walking met IVN Oisterwijk


IVN Oisterwijk organiseert een Nordic Walkingtocht in de Loonse en Drunense Duinen op 9 februari om 10.00 uur, vanaf de parkeerplaats bij De Rustende Jager, Oude Bossche Baan 11 in Biezenmortel.

Het duingebied nabij Oisterwijk leent zich uitstekend voor een wandeling door het mulle zand.

Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen leent zich uitstekend voor een Nordic Walkingtocht. Goede wandelpaden, prachtige natuur, mooie uitzichten, maar ook de uitdaging om je krachten te meten met het stuifzand en de heuvels. In navolging van de succesvolle Nordic Walkingtocht van vorig jaar gaan we weer een mooie, afwisselende wandeling maken door dit prachtige gebied.

Dit jaar vertrekt IVN weer vanaf De Rustende Jager. Ze lopen een nieuwe, verrassende wandelroute zodat u kennis kunt maken met een ander gedeelte van dit prachtige gebied. De wandeling is ongeveer 8 km. waarbij u ook een gedeelte door het mulle zand loopt, u bent tenslotte niet voor niets in de duinen. Ook kent de tocht verschillende hoogteverschillen. De wandeling zal ongeveer 2,5 uur in beslag nemen.

Een aantal keren zal één van de gidsen u iets vertellen over de natuur en het gebied zodat u de omgeving nog intenser zult beleven. Afhankelijk van de mulheid van het stuifzand lassen ze een extra stop in. Aanmelden voor deze prachtige wandeling is niet nodig en de deelname is kosteloos.